tiistai 21. maaliskuuta 2023

Verenpaine 58-80 ja syke 130. Vissiin ei ollut tänään ihan hyvää? En tairakkaan olla ikuuneen Nasiiri. Häh?

 21/3-2023.

EKKU.

Nasiiri.

Clairvoyant.

¤¤¤

Nopa ny: Olin  aamulla peltolenkillä hiihtämässä  todella mahtavassa  kelissä.Hanki kantoi ja lylyä lykin  kun nuaret  18  vuotiaat poijankollit.  Ihan ittekin asiaa ihmettelin ja annoin mennä. Matkaa   tuli noin 5 km  ja vaikka  se  tuntuu  lyhyeltä, niin kun vauhtia on tarpeeksi niin  kyllä  hanki lumestä pöläji.....välillä    piti  naamaa  pyyhkäästä  kintaalla. Sekä silmistä  että nenästä  valui jotakin märkää  . Olisko  ollu  räkää  vai   mitä.

Ja sitten  kotia. Noin  500   meeteriä ennen  tupaa huomasin että mitäsny? Nasiiri alkoi tulla jännän  veltoksi, niinku  se Virtanen Seinäjoelta. Entinen  kansanerustaja. Kattelin  tupaa  ja  tuumasin jotta pääsenkös  sinne  asti vain enkö. Ja pääsinpäs vaivoin. Suihkussa  meinasin  kuupata  lattialle, mutta  sain  seinästä kiinni,  sieltä  pois , verhat päälle ja  naamaani nakkasin muutaman palasokurin.

Sitten:  nojatuoliin   ja  otin  verenpainemittarin jonka kääräisin  oikeaan  ranteeseeni,  5 minsaa  orottelin  ja  nappia  painoon....häh?  konehesta  näkyi....58-80-130. Siis: alapaine  oli  58, ylä  80  ja   syke  130!!

Mulla oli  pari vuotta sitten sama  vika. Vuoden popsin  lääkkeitä ja sitten purotin purkit  "vahingossa"  vessanpyttyyn, taikka  niiden sisällön.Luulin  etten mitään tartte. Ettoon ikuuneen Nasiiri.

Ei   siis mikään ihme että olin velton oloinen. Olen noin  1,5  viikkoa  syänyt  lääkärin  määräämiä  verenpainepillereitä ja  alussa  lukemat oli  mulla .....pahimmillaan  230 ylä ja ala  110.  Ei kertaakaan alle  170 ylä. Päätäni jyskytti  , varsinkin  öisin ettei mainannut  unta  tulla ja jos  tuli, niin  tunnin välein. ..huonosti  sittenkin. Nyt  olen nukkunut jopa  5-6   tuntia  yhtämittaa. Tottakai  sen tiedän, koska oon jo isoo poika, että liikaa  leikin  verenpaineeni kanssa. Mutta  en vaan  meinaa  piitata   noista  plääkkeistä.Vissiin  on ny oikea  aika alata  piitata.Vai  mitä sanotta?

EKKU.