lauantai 4. maaliskuuta 2023

"Sika-aikaa" mää muistelen ny:

 4/3-2023.

EKKU.

Nasiiri.

Clairvoyant.

¤¤

Päivää  teille: 

Kuten näjette  ittekukin  että plähähti  paha takatalvi jonka  sanoin tulevan viimevuoden syksyllä......"ensvuoden Maaliskuussa  iskee  takatalvi" ja se  iski.  juu. Ja ny  mennnään   Paavo Rintalan sotakirjaan  sodan  ja rauhan äänet jota olen lukenut  muutaman päivän aikana ja siitä otan otteen joka  kuuluu  seuraavasti:

Siinä kesken marssin  hyppäsi mettästä  sika meidän eteen ja minä  ammuin sen hengiltä parabellumillani ....... aika nopiaa  kaverit  puukoilla siitä paloja  ottamaan, ettei sika  ollut  vielä kunnolla potkimasta"

Tuttu juttu, meinaan   tuo sian  potkiminen. Vuonna  1956 kun olin  10 ikääneen motipää, jouduin  Joulukinkkua,,,hehe...edesauttamaan meirän  pöytään.  Kun  sen kurkku  oli  Tolvasen  siantappaja  leikannut  auki ja siitä höyryävää verta  lotaji, minä jouduin  nostamaan  elukan takajaloista  ylös, että veri nopeemmin  valui  sen  kaulan alla  olevaan emalivatiin. Oli se  ..oli  se.....meinaan...aikamoinen  tilanne......ja senjälkeen  kovaa haipakkaa Voltin  kansalaaskouluun.  Hyvä ettei  käsissäni yhä verta näkynyt....

Tuotaaaaa.......vuoden  1969  jälkeen sen vannon, en ole  siankinkkua  Jouluna, enkä muulloonkaan syäny...enkä  verimakkaraakaan.....vaikka se  kersana oli  iesuksen hyvää. Rasva vaan     alaleuvasta  valui.......Jaahaas......nymun on pakko  mennä  pihalle  lunta  kolalla  lykkimään. Toisaalta  ..jospa orottelen vaikka  Juhannukseen saakka. Kerkiis  lumi sulaa.

EKKU.