lauantai 15. toukokuuta 2021

Mä kuollutta kissiäni hautaan kannoin.....nyyyyyh.

 15/5-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


Asuessani Espoon  Olarissa , lähellä Helesiinkiä,   1978  yks  päivä ovikelloni joku kilikutti niinmaan  iesusti  että  ja kun avaamaan menin, meinaan  oven  , niin   siellä seisoi  yksi  Järvenpäälääneen henkilö jonka  kainalossa  oli paffilaatikko ja sen sisällä piäni kissi...miaauuuuuu.....nooh  koska  oon aina  tykännä  eläämistä, paitti  hyttysiistä/enkä paarmoista, niin  hetihän kissin  omakseni otin ja  sen nimeksi  ristin Miisu.

Niin  mirri kasvoi . Noin  vuoden  päästä ihmettelin   kissin  jaloissa/käpälissä olevia  kummia muhkuroota ja  sitä kun  tälle ei enää  ruokakaan  kunnolla maistunut. Odottelin  muutaman  päivän ja  eläinlääkärille  soitin, kissin  muhkuroista  kerroin ja  hän  kehoitti minua  sinne heti tulemaan, kissi  mukanani. Oli  yksi  iltapäivä  kun  niin tein.  Tohtorisnainen  tutki  mirriä, väänteli  ja  venytteli  ,  sensuuhunkin  kurkkasi  ja  sanoi...." Miisulla on  syöpä. Se  on  levinnyt  joka paikkaan ja on enää  viikosta/parista  kiinni  kun    sille  loppu tulee ja  se ei ole   tuskaton. Nyt  on paras  jos  annan  heti  lopetuspiikin, jos  sopii"  ja  niin  siihen  myönnyinkin.

Mutta   kerronpa  tähän väliin  mitä tapahtui ennen  eläinlääkärille  menoa samana  päivänä. Kun soitin  ja kerroin  kissini vaivoista , niin  ihmettelin  yhtä asiaa/tapahtumaa. Miisu  joka  oli monta päivää  maannut kopassaan  häntäänsäkään  heiluttamatta  ,  oli  äkkiä  noussut  makuultaan  ja  tuli  aivan mun  viereeni  penkille istumaan silmänsä  todella  innostuneen näköisenä.  Tuntui  ikäänkuin (ja  varma se onkin)  että  tuskainen  kissi  "kuuli/vaistoi"   mitä on tapahtumassa  ja  sen hyväksyi. Sen muutaman  tunnin aikana  joka  oli ennen  sinne eläinlääkärille menemistä,  Miisu  ei  viereltäni  minnekään mennyt. Kiehnasi koko ajan  kylkeäni ja katseli  suurilla   silmillään   minua  kohden........"olen valmis....pian  tuskani  loppuvat.".

Mirri oli  koko ajan  sylissäni kun  sen lopetuspiikin sai. Yhtään  häpeämättä   tunnustan, että  vänäjin/itkiä  vollotin   sen  toimenpiteen ajan , sen jälkeenkin kun kuollutta  mirriä  kotiini  kannnoin  sekä   kun  sen hautasin  kahden  koivun  väliin. Toki  tiedän että  suuressa  ihmis maalimassa   yhden  kissin  menettäminen  on  pieni   tapahtuma , mutta  meille  kissi/eläinrakkaille  ihmisille  todella  suuri  mures..........siihen(kään) ei totu  koskaan.

Ekku Mattila.