perjantai 18. kesäkuuta 2021

Kellokauppiaan elämä oli ja se otettiin pois.

 18/6-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


Vuonna  1983 kesällä, juuri tähän samaan aikaan, olin menossa  vanhempieni kanssa  autollani Seinäjoelle  heille parempia  silmaklaseja  hankkimaan. Siihen aikaan  oli liikennevalot  vähän ennen ravirataa ja  huomasin  että ne  näyttivät ns  vihreää  . Meitä ennen  meni  tukkirekka ja  näin   sen kylkeen  miten jonkinlainen    isohko kangas/rätti  osui  ja se  lensi  kaaressa  ylöspäin sekä  pysähtyi eteeni  noin  20 metrin päähän. Juuri ja juuri onnistuin sen  väistämään. Ajessani  hiljaa sen kasan ohitse näin sen olevan mytyssä oleva ihminen  jonka  lakki  oli  pudonnut muutaman   metrin  päähän ja pysähdyin  , astuin autostani ulos, sekä  riensin paikalle. Littaan mennyt  naisten polkupyörä  oli  tien penkalla, aivan kippurassa.Heti tajusin että  mies oli ajanut  polkupyörällään vasten punaisia   suojatien valoja ja  törmäsi suoraan tukkirekan kylkeen.

Maassa makasi  mies, noin  60  ikäinen , pukeutunut  ruskeaan   pukuun. Toinen  kenkä  oli poissa.  Maassa oli  20-30  rannekelloa sikinsokin ja osa  selvästi  rikkimenneenä.  Myöhemmin kuulin miehen olleen  kellokaupias jolla oli tapaaminen juuri  kelloasioissa.Hänen  silmänsä  olivat  aivan auki ja  kuolleita ennenkin nähneenä tiesin heti , ettei  miehellä mitään toivoa  enää   ollut. Kuitenkin   otin maassa  oleva hatun ja sillä peitin  miehen  kasvot.   Hänen  takaraivonsa oli  melkein kokonaan irronnut ja  sieltä valui.................verensekaista harmaata  massaa.

Nyt paikalle  ennätti niin poliisiauto kuin myös ambulanssi   ja  menehtynyt  nostettiin autoon ja  vietiin  pois.Poliisi otti nimeni , osoitteeni, puh/numeroni  sekä kyseli siinä paikan  päällä mitä näin. Vanhempani olivat niin järkyttyneitä, että palasimme  takaisin Alahärmään.  Saman päivän iltana   puhelimeni  soi   ja siellä   oli sen kuolleen  poika  joka  halusi  ns   omin korvin kuulla  mitä olin nähnyt  siellä  onnettomuuspaikalla.Jo poliiseille  sanoin että mies ajoi vasten punaisia valoja ja meille/tukkirekalle  valot   näyttivät  vihreää.  Kuolleen poika  tyytyi  kertomuksiini, sanoi että rekan kuljettaja sanoi  samaa  kun minäkin ja hyväksyi  tapahtuman  valitettavana  liikenneonnettomuutena.

Ekku Mattila.