perjantai 25. kesäkuuta 2021

Kyllä kuulkaas sipulista on moneksi...........ja kyllä wanaha kansa tiesi/tietää.

 

Nony joka toinen tuttuni huutaa, että ny se Ekku on hulluksi tullu.Panoo pualikkaan sipulin kuvan kaiken somekansan nähtäväksi.......son sekaasiin koko ukko..
##
Mutta orottakaas ny kaikes rauhas kun mä selitän. Mulla ja monella muullakin, jokka liikuntaa harrastaa kesät talavet,niin tua päänahkapuoli/hiukset siitä kärsii....päätä kutittaa niin maan erkeelesti että, varsinkin kesisin, eikä siihen ole auttanut muuta kun raapia nuppia ja palio. Olen koettanut rasvata päätäni vaikka millä, mutta ei ei....mikään ei ole auttanut....paitti eilen sen sainkin selville mikä auttaa.
##
Sain nimittäin Kurikan Huutokauppahalli-Markulta muutama päviä sitten vanhan kirjan, jossa kerrottiin/ohjeistettiin vaikka mitä.....Ja voihan poijaat...yhdellä sivulla sanottiin mikä auttaa kutiavaan päänahkaan......juuri niin.....kutiavaan päänahkaan ja se on:
Halkaasi tuores sipuli ja sillä hiaro päänahkaasi...aamulla, päivällä ja illalallakin.....se vanha kiria sanoo jotta ihimisen päänahas on jotakin , ikäänkuin tulehrusta, hiivajuttua ja sipulilla hierominen karhaa ne vaivantekijät sieltä pois.
¤¤
Justi niin: Eilisen jäläkeen ei mun päänahaani oo syyttänyt (on vanha Alahärmälääneen sana) siis kutittanut. Kyllä ne vanhankansan kónstit on parempia kun traktorikuarmallinen uusia......vai miten se meni...😊😊



25/6-2021.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.
Cairvoyant.