torstai 24. kesäkuuta 2021

Oli se kuulkaas se vuahenmaito hyvää niin kauan kun en tiennyt sen olevan vuahenmaitua.

 24/6-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


Ajantappoaseesta  vuohenmaitoon......heh..

nautin  äsken  kupin kaffia  korpun  sekä kerman  kanssa  ja oli  niin hyvää ettäh. Tästä  onkin hyvä  hypätä  vuoteen  1984 ja Kreikkaan, tarkemmin  Mykönos saarelle . Olin siellä, niinkuin olen monta  kertaa  jo  maininnut  2  viikkoa, rannalla  melkein  nahkani polttaen , meressä uin   Portugalilaisia  sotalaivoja  (meduusoja) väistellen  ja  jano  tuli ihan väkisin.  Ihan ekapäivinä mulla oli  janojuomana  keltaasta  jaffaa, mutta se  lämpeni  ihan  pilalle. Tuntui  kuin olisi  lämmitettyä  vettä  juanu.  Nooh yhtenä iltana  löysin  pienen  kaupan  , sinne menin ja  ostin  maitoa litran/pari. Jo  vanhasta  muistista  tiesin  että eikös  maito  olekin ns  pastoroitua  ja kestää(nee)  aika pitkään lämmintä/aurinkoa .  

Ja  seuraavan  aamuna  bussilla  rannalle   ja   illalla hotelliin. Olin tyytyväinen  kun se maito oli ja pysyi  sen muutaman tunnin  ihan  makoisena/tuoreena  eikä mennyt ns pilalle. Mutta  aiaiaiaiai....päivää/kahta  ennen kun oli pakko  lennähtää takaisin Suameen , yksi  saman  hotellin (Thomas) pariskunta  kun näki  mun juavan sitä  lehemänmaitua, sanoivat....."ai sinäkin tykkäät  vuohen    maidosta? "

Kääääk.....molin monta  päivää  litkinyt  rannalla  sekä hotellissa  vuahenmaitua  ...!?!. Siinä  "lehemänmaitopurkissa"  oli kyllä jonkunlainen  elukan  kuva  ja koska  se maitu oli valakoosta ,mutten  havaannu että  se oli  vuahi.................ennoo sen  rgakerian  jäläkeen  vuahenmaitua  juanu.En  jua.


Ekku Mattila.