lauantai 18. joulukuuta 2021

Oli ne ,oli ne , kuulkaas kunnon Alahärmälääseen häät.

 18/12-2021.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤

No  huomenta  kansalaaseet.  Tänään  18/12-1985, oli   Keskiviikko ja paikka  Jalasjärven  komia  kirkko.Siis   36  vuatta sitten. Oltiin    nuaren,   Millan  kans  papin  eres  ja hän kysyi kummaltakin meistä...: "otatteko  toinen  toisenna  aviokumppaniksenne  ja oottta   sitten  elämänne   piikkiin   asti  yhyres  ja teette    muutaman muksun,,,ja kun me  molemmat  vastathin  että joojoo, niin pappi sanoi  että pussakkaa  ny mutta ei liian  räävyttömäästi...ja ny ootta aviopari"...Aaamen.

Jee:

Mutta...jos  pappi  olis   hukaannu/tietäny  että mun  puvun  takin  sivutaskus  , vasemmalla pualen, oli  9  millinen  larattu  pistooli  ja  syyn siihen kerron kohta.  Kun tapasin  tulevan  rouvani  hän oli   Maaliskuussa  18  vuatta  täyttäny, siis   täysikääneen  likka  ja  /mutta  mä olin    38  vee ja kun   Millan  lähisukulaseet  sen  sai tiätää, herranjestas/sussiunakkoon   20  vuatta vanahee , sekä sen että  mulloli siihen aikaan jo  5 kersaa kaharesta  hariootusliitosta ,niin  kuukautta  ennen kun   vihille  mentiin, postilaatikkooni  tuli  4 kirjettä , parin päivän  välein ja  niissä  pistoolin  panos, johon  oli  kiriootettu  Ekulle.

Mutta enhän minä  niistä   uhkauksista  peliänny......ja lisää   tuli: Viikkoa  ennen  häitämme, sain kirjeen  jossa  sanottiin  etten  hengissä kirkkoon  pääse,  sut  tapetaan  kirkon eres   ja jos  elää Ekku  haluat, niin  kalppi  nopiaa  takaasiin sinne Helesinkiin. (olin  hesaan muuttanut  vuanna  1964....).....heheeh  vaan  naureskelin ja  varmuudeksi otin sen  9 millisen  takkini  taskuun.  Ja  eikun   ensin autolla  kirkon  parkkipaikalle, johon  jätin  tulevan  vaimoni  sekä  todistajat, sitten  kirkon  sisälle  kurkkasin ja kun pyssyt  ei paukahrellu, niin  vinkkasin  muut  sisälle  temppeliiin  ja  vihkaasu   pääsi vauhtiin. Siitä on 36  vuatta  ja  hyvin menöö  erelleen. On jännä  tietää , kun kattoo  tuata  meirän  vihkimiskuvaa, että  mun   takkini  taskus  kököttää  larattu pistooli.  Mitä jos  pappi  olis  sen  tiänny ?....olisko  kirota rätkäyttäny  ??..Ei  tua  kirkko  niin tyhyjä  oo miltä kuvas  näyttää.Toristajat/muut oli  just  kuvan vasemmalla pualella.

Ekku Mattila.