lauantai 2. heinäkuuta 2022

Ny mennään kaskisiin ajamaan kummaasta talosta pois.... vuasi oli 2010.

 2/7-2022.

Ekku  Mattila.

Nasiiri.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Kurikasta  vuanna  2010,   tuli luokseni käymään Ari...K....joka  sanoi:  ristus  ekku  miten mun anoopin  tuvas kummitteloo  tuolla  Kaskisissa.....voiko sille teherä mitään , ei  anoopille  mutta sille  kummitukselle ,  Ekku...mitäs   sanot ?...ja  niinpä me heti lähärettiin ajamaan A :rin  mersulla  kohti  kummajaaspaikkaa.Oli   Kesäkuu.

Talo  oli kakskerroksinen, punaaneen ja  suurehko, pihalla  sauna ja  varasto, liiterikin sekä vanha, ilmeisesti  museoitu  vinttakaivo. Sellaaneen jossa  oli korkia  takko jossa kiinni  kettinkiä   vaakatangon toises pääs,  ja sen  kettingin  alapääs rautasanko. Ja eikun  sisälle tuphan.

Sitä ennen sanoin Arille  että oo ihan hilijaa vaikka  tapahtuisi/kuuluusi  vaikka mitä. Älä säikährä.  Oo ihan hiljaa.....kun  muumio  ekyyptissä.....ihan hilijaa  aan.

Ja sitälle  taloon mentiin. Ensin  portaita  eteiseen/porstuaan  ja  voi  poijaat  ja miksei likakkin.  Taas  se  kuului...se vanha  tuttu  ääni....jumalatoon  PAMAUS...kuului vintistä  ....jonne  johti  puiset  portaat ja sinne me  nousimma....Siellä oli  kaksi  huanetta. Vasemalla  ja  oikealla.  Se oikianpuoloinen  oli jumaalattoman kylmä:  todella  kun jääkaappissa.   Vasen   huane oli  lämmin ja  melekeen  liiankin  kuuma.....pihalle mennessäme  havaattimme    että talon  toisella pualen oleva  sähkötaulurasia  oli  mustana  ja haisi  palaneelle...jokaaneen  sulake  oli mennyt  mustaksi. palanut  kerralla. Oli sillä kummajaasella   sitten kovat  voimat....iekaanaa...!

Jaatkuuuu::

Mulla oli  mukanani  "kummitusajamisen pois"  konstilääkkeet  ja voin joskus  myöhemmin ne paljastaa taikka sitte en. Niillä   tein ne  taikajutut ja  sitten  pois mentiin  pihalle.  Vähän tutkailin  pihapiiriä. Ja  "näin". Saunassa  oli tehty  tappo. Aikoja  sitten.  Joskus  1930  luvulla. Mitä ilmeisemmin  ns laukkuryssän  viimeinen päivä saunassa päättyi.  Päähän  ampumalla.  Kerralla henki  pois. Rumis  retuutettiin  hiekkamontuun. Lähelle  merenlahtea. Siellä on ja pysyy. Luutunut  jo. Rippi  vei.

Noin  kuukauden  välein kyselin Arilta  että mitäs  Kaskisiin muuten kuuluu  ?  Ei  mitään  kummempaa .....kaikki on hiljaa....sulaketaulukin  talon päädyssä   on pysynyt  ehiänä.  Ei oo  enää  poksahtanut.......... se ylähuanekin on  samanlämpööneen  sitä  toista. Kiitooksia  Ekku....hieno homma......

Ekku Mattila.