keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Joulukuusivaras sai neulasia naamaansa...auttts..

 20/12-2023.

EKKU.

alias: Jukka Pekka  Mattila.

puh:0466840923.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤

Keskitaita yhä...ny kirjoitan vanhan, koska  kohta  on taas Joulu, tarinan  päivää ennen  Joulua ja  paikka  on Espoon Matinkylä  ja  vuosi  1974.

kun: Tapanani  oli ja  ainakin muutamilla muillakin, vissiin,  kuulua  siihen joukkoon, käydä  vohkimassa  joulukuusi , mutta nyt Matinkylän mettästä.Koska  lehdissä oli  oikein varoitettu että  kuusivarkaitten  takia Matinkylän mettissä  liikkuu illalla-yöllä , ratsailla  poliiseja , sakkoa  tulee  100 markkaa jos kiinni jää, joten  on turhaa mennä  kuusivarkaisiin..

Mutta: Minäpoika  lähärin  heti kun tuli  sopivan hämärää, kuusivarkaisiin jo kello 17,00, suunnilleen, lenkkivaatteissa,  sukanlavassa  pieni   ns puukkosaha.  Sillä  ei ollut   ns   kaarivartta , vaan terä joka  oli kiinni suoraan  kahvassa. . Hetken mettässä  liikkuessani havaattiin   todella komian-kauniin kuusen, noin vajaa  2 meeteri korkian ja sen  juurelle  mää  kumarruin.  Valmiina  ryhtymään konnatyöhön.

Mutta.: kuusi  pläiskääsi mua  suaraan  pläsiin...pläts.....ja  voiettä  teki siten kipiää. Silmistäni vaan vettä valui ja kirvisteli  niinmaan  itusti että.Tapahtumaa suuresti ihmettelin.Mutta  eikun uudelleen  . Ja taas  sain  kuusenosasta niin  mojovan pläiskäyksen  , vielä  enemmän kun se  eka ja sain  nyt kuusenneulasia  toiseen silmääni   ja taisin  jopa  CXCZXZXZCXZXXkin.  Voiettä teki  taas kipiää ja nyt  mulle  riitti. Lähärin  ilman kuusta  takaasin asuntooni  mutta  matkan varrella  ostinkin  joulukuusen meirän  rakennuksen parkkipaikalta, jossa  kuusia  myytiin.

Naamaani yhä kirvisteli.