perjantai 15. joulukuuta 2023

Olen saanut hopiamitalin kus-määrästä, joka oli ruppini sisällä. Tuliko se mun päästäni....?..köh.

 15/12-2023.

EKKU.

alias: Jukka Pekka Mattila.

puh: 0466840923.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤¤

Ja taa mää  vanahoja  tapatumia  näin muistelen:  Ennen, kun liikuin lenkeilläni, mulla oli  huano tapa pukia  liian  vähän vaattehia  ylleni, koska  kun juoksin ,niin  ihan tarpeeksi  kuuma   tuli.Monta kertaa  jopa  pakkasta ollessa  ulkona  juoksin lyhytpulttuuseet urheiluhousut kintuissa ja  aiaiaiaiaiaiaiiii..

Tähän samaan aikaan, 9  vuotta sitten  oli  Marraskuu ja  jumalattoman  kolea  tuuli kun  pyörällä  sotkin  20 lenkin ja kylmää mä sain  ruppiini. Samana  yönä vessaan menin, mutta, ohoh..mitä ny??...eipä onnistunut  se  ykkönen , ei millään. "tykkini" oli  ihan   tukos. Ihan  tukos. Samana  yönä koetin taas  uudelleen, mutta  ehei....soli   täysin tukos....täysin. Kipiää  vaan koko  vattassa  tuntui,  palleasta  ylös  rintaan saakka, niin maan  jumalattomasti koski että. Iha  kippurassa  oli pakko  olla  ja maata soffalla, monta tyynyä maahani vasten...

Ja  tuli aamu ja  sama    juttu. Tykki  tukossa . Ja  voi että mun   maahani koski niinmaan erskeleesti ettäh...ja  ei auttanut kun antaa luvan  vaimolleni että soittaa  pirssin  pihaan  ja se  tuli, kyytiin ja  kohti Seinäjoen sairaalaa. Mutta  kuulkaas....sen matkan aikana, mitä se kesti, noin 45 minuuttia, mun oli  pakko  päästä  ambulanssista  pihalle...sitä yrittämään,  muttei  onnistunut, ei sitten ei. 8 kertaa  sen matkan aikana  koetin samaa, seisoin  ambulanssin  vierellä, (varmasti ohiajajat  kummasteli, että siinähän Ekku seisoskeloo  housut  kintuissa, ojan penkalla ) melkein, mutta ei ja ei....ei sitten  millään. Tykki  oli  rikki. Kakkonen  ei  toiminut  ei.  ei ei ei..ja ei..

Jaatkuuuuu.

Ja sitten  oltiin  sairaalassa, pienessä huaneessa, verhojen takana ja  siihen asteli   tärkiän näköösenä,  plääkäri-muu  vastaava  yhyren sisarhentovalakoosen kanssa. Ja kun  kuulivat että mullon  tykki  lakannut toimimasta, ei   ykköstä   päästänyt  mailmhan, niin  se plääkäri  huikkas  takavasemmalle....Kiirstiiii.....Ulllaaaa....Seijjaaaaaa.....ja  ne  tuli  siihen  mun petin viereen. Yksi  veti mun housuni kokonaan  kinttuihin ja mua  vähän hävetti..että  mitäs ny...toinen  tuli sellaasen  ohkaasen letkun  kanssa  viäreeni,  kolomas  otti  hellästi, mutta  päättävääsesti , mun  kipiästä  tykistäni kiinni ja  alakoi  työntämään  hithasti  sitä letkua ..juu...sinnepä  juuri.

aiettä teki kipiää...melekeen voihkaasin, mutten  keherannu...en...ja.....aiettä  alkoi  kuulkaas helepottamaan. Koska.......sen muaviletkun  toises  pääs  oli sellaaneen  littana muavipussukka  lattialla  ja sen toinen pää oli  työnnennettyä mun  tykkiini ja  ..ja..ja.....jopa  alakoo  sitä  ykköstä    tulla  melekeen  lotisemalla....aiettä  mua  helepotti..

Kesti noin   tunnin, kun se  lotina  lakkas, välillä  sirarhento  valakooneen kävi vaihtamassa sen  pussukan  ja sitten siihen asteli  itte plääkäri, joka sanoi:

Nyt  olet  herra  Mattila hopialla..." ja mää  sitä  lausetta  kummastelin  ja hän jatkoi.....teillä soli  sitä kusta   ittessäsi  2,1  litraa, joka  on todella  paljon, ottaen huomioon painonne, 76  kiloa...ennätys  on yhdellä  herralla  josta  tuli   2,6  litraa, mutta  soli  isoo  mies....140  kilooneen...oli  aika vähällä  ettei  teidän ykkösvarastonne  puhujennut.....kesken kaiken.....oli  vähästä  kiinni....muutama  tunti  lisää niin........ploooooots......teillä on eturauhasen tulehrus ja  lääkkeet  saat  apteekista... se tulee miehille juuri  kylmää saaden.....puje  enee  verhoja  kun  liikut   ulkona.."

Kirootti:

Ekku Mattila.