keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Menin 18/12-1985, Jalasjärven kirkossa, vihille , vyössäni , puvun takin alla, ladattu 9 millin pistooli.

 10/7-2024.

EKKU.

Keskitaita sinne teille: Eilen illalla  soitti  eräs  henkilö Pietarsaaresta, joka  oli   kuullut että olisin (muka)  mennyt  avioliittoon  kirkossa , vyössäni  pistooli..Sanoin  hälle  että  joka sana on totta. Siis..nyt  tulkaa  kaikki te siellä mukaan, niin  kerron,  vaikka  tämänkin olen  jo muutaman kerran naputellut.

Asuimme  siihen aikaan  Jalasjärven Ahonkylässä, entisessa  Osuuskaupan  talossa ja  vuosi oli  1985. Yks päivä kuulin  nuoren naisen  äänen, nykyinen Milla vaimoni,  joka  selvästi kosi  minua, koska  oli karkausvuosi ja minä sanoin  että juu....tuun..tuun....sopiihan se..mennään  naimisiin  vaan...

Ja: Mentiin ja tehtiin   asianmukaiset kuulutukset, jokka  oli  Ilkkaleheres  sekä kirkkoherranvirastossa  seinällä.....juu.Kului  noin  pari-kolme viikkoa, kun hain laatikosta postin  ja kaskas.......yhyres  kirjees oli  muutama  9 millinen  pistoolinpatruuna ja niissä    nimi..

EKKU.

No minä hetken asiaa  tuumasin ja  poliisille  soitin jokka sanoi ettei voi mitään....emme  voi  alkaa  yötäpäivää vahtimaan....se on vaan  uhkaus.........ja antaas olla  parin  päivän päästä  tuli  taas kirje jossa kirjoitus....ny en enää  soitanut poliiseille vaan ostin 9 millin Unkarilaaseen pistoolin...en miiiilllään  enää muista mistä se ostin...eeen miiiiiiillllllään...köh.

kirjelapussa  luki:

"Meemppäs  roisto  heti takaasin  helesinkiin...jos et  mene, niin menet   rumisarkussa.........naimisiin  et   kerkiä... , sut ammutaan kirkon parkkipaikalle ".

Jaatkuuu..

Ja niin  tuli  vihkimisaamu, 18/12-1985 ja me  mentiin  Jalasjärven kirkkoa  kohti, mutta  ajoimme, kirkon    sivulla  olevalle  apteekkitalon  eteen . Sanoin  muille että menen  edellä ja jos  ei ammuntaa  kuulu, niin  tulukaa  perässä.Ja niin  menin ensin kirkon  eteiseen, vyössäni oli  9 millinen ladattu  pistooli,   13 paukkua lippaassa,  siitä  ,kirkon  käytävälle ja kun ei ammuntaa  kuulunut menin ulos ja  vinkkasin muut paikalle.

Ja niin  pappi tuli, hetken siinä puhui ja sitten  kysyi  että haluakko  Ekku  ottaa  tuan kauniin  flikan  vaimoksesi  ja  tykätä hänestä niin  pitkään  kun henki sussa pihisee...?....ja mää sanoin että taharon.........Olen  monta kertaa miettinyt  että  mitä  pappi  olisi  teheny jos  olisi huomannut pistoolin  vyössäni, puvun takin alla..?

Ekku  Mattila.

alias: Jukka Pekka.

Meedio.

Nasiiri.

Clairvoyant.

puh.: 0466840923.