maanantai 8. heinäkuuta 2024

Nainen sanoi..: "ammu vaan..senkun...ammu vaan..."......mutta eipä mies ampunut....vaan rikkoi haulikkonsa hellan kulmaan...

 8/7-2024.

EKKU.

On  jännää  välillä lukea vanahoja päivä-lenkki-ym  muistiinpanojani  koska sain taas aiheen naputella  seuraavan  tositarinan  ...... Tulkaa  mukaan:

Nyt Jalasjärvelle, Ahonkylään, jossa  asuin  1985-1989 ja asiakkaita  riitti, aamusta iltaan. Ensimmäiset  tulivat noin 09,00 ja  viimeiset lähti 21,00..usein  kävi  35-40 joka päivä. Kirjeitäkin niin  runsaasti että postinjakaja sanoi   nyrjäyttävänsä  pian  selkänsä mun takia....heh.

Kun...silloon 1985...aamulla , kävi  asiakas-nainen-vanhahko  rouva, Ilvesjoelta, jolla  oli yksi asia vaan............

R: kuule  Ekku..kun kerran olet  selvänäkijä niin sano ampuuko  mun mieheni mut  kun niin  aina uhkaa kännpäissään,  selvänä  on ihan eri ihminen..Monta kertaa  olen joutunut  loikkaamaan  ikkunastakin puutarhaan mieheni  haulikon  edessä ..huutaa  että   tapan sut....ja mun  on juostava  henkeni  erestä..

E: Onko  sulla  valokuvia susta mukanasi..?

N: on...

E:  Iihaan hyvääääääääää...hmmmmmm....iihaaan hyväääää...hmmmmm??...Noniin sulla ei tule olemaan mitään hätää  miehesi takia...sulla ei ole mitään  kuolonmerkkejä..hän vaan uhkaa  ....ei takuulla  ammu sua...ja nyt teet seuraavasti....kun miehesi on taas humalassa ja  osoittaa sua  haulikolla, niin älä mene  minnekään..vaan seiso paikallasi  ja sano....senkun..ammu vaan.....senkun..

N: mutta jos se  kuitenkun ampuu..

E:  Ei se ammu.....ei  ammu...luota vaan minuun...

¤¤¤

ja niin asiakas lähti  ja kului  viikko-kaksi kun hän  tuli uudelleen asiakkaakseni  nauraen ja hymyillen ja kertoi.

N: Viikko  sitten.. taas....ukko oli  humalassa.....huusi  ja pauhasi......ja  haki  komerostaan  haulikon....sillä mua osoittamaan  ja huusi.....tapan sut.....tapan.....sut.....mutta minä tein Ekku  kuten sanoit.....jäin  paikalleni seisomaan ja sanoin....siittä  vaan..senkun ammut....siittä vaan....ja ukko jäi  suu auki  mua  tuijjottamaan......suu auki.....ja sitten  kääntyi  takaasinpäin....tuvan takkaa  kohden....ja sen tiilinurkkaan paukautti  haulikon  rikkihajalle.....meni  kahteen osaan se pyssy.......eikä ampunut....kiitoksia  Ekku.........nyt on meillä kaikki  hyvin taas......kiitoksia...

Ekku  Mattila.

alias: Jukka  Pekka.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.