tiistai 17. tammikuuta 2023

Kadonneen kovan kuumeen mettästys....mihin se hävis?

 17/1-2023.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Clairvoyant.

¤¤¤¤

Huomentapäivää: Nojoo...tuataa.....tein  tänään pelloilla    5 km  kävelylenkin, oli liukastaki ,  ja  lumppuusta, koska  monen päivän suojasäät oli  jääryttäneet senkin vähän lunta, jota  enää oli. Paikkapaikoin  piti oikein  etsiä  lunta.....Onneksi  mulla oli  suksisauvat  tukemassa.  Ovat  hyvät  tasapainonpitäjät. Itte sukset on  naveetan   peräseinällä   odottamassa  kunnon  talvikelejä. Sitä saa  odottaa  Maaliskuun  noin puoliväliin ja sitten tuleekin kunnon  takatalvi. Noin  50-60 sentin niatokset  ja joka  paikassa. Jos se  vähän helepoottaa niin  lumi sulaa  noin  3  viikossa  ja taas  tuloo ensin kevät ja sitten se...kesäkö  se on..

Ahaah....ny moni miettiii....mites Nasiiri nyt jakseloo?..Mulloli  sellaanen  aikuusen   Alahärmälääseen miähen kunnon  kuumes. Sitä kesti  tarkkaan  5  vuorokautta. Se alakoo  ensin  38,6 ja  sitten  aiaiaiaiaiaiaiiii....välille  40,9, joka lukema oli eilen  illalla  21,15 , kun menin  maate. Ja kun  tänään aamulla  kuuren nurkilla mittasin  se  oli, meinaan  mittarin  lukema  32,2.....Jees. Viimeksi  mulla oli kuumetta  1993 ja sekin oli  noin  luokkaa  40,00 mutta ainakin silloin mää makasin  sänkyn päällä kun  rusifiksi, joka  raaja  leviällään ja  jaksoin  vaan huokaalla.  Sanoin  silloin vaimolleni  ääni  kähisten, että  älä mee  ainakaan  viiteen  vuateen uusiin naimisiin kun mää ny kohta  kualen.....

Onkos ny  niin kuulkaas..?? että   sen jäläkeen  oon niin palion  tullu sisukkaammaksi  (hullumaksi)   jotta: Ei mua enää  tollaaseet piänet, päälle  40,9  enää  niin palio  haittaa? Toisaalta ja sen hyvin  tiärän että  eihänse itte  kuumes  tapa, vaan sen  jäläkitaurit.Jos  esim joku  puali-melekeen  hullu, Nasiiripaappa luuloo  ettooon  ihan terves ny, niin  aiaiaiaiaiaiaiaiaiiiiiiii.....jos kesken  kaiken ,pualisaiiraana, menee lenkille , niin moon  kuullu, vaikka  jäisille  pelloille  kääppäilemään, niin  silloin  voi iskeä  vaikka  seuraavat  jäläkeistaurit....:

Pupunenrutto,

pualihullulehemäntauti,

viinkuuuyskääneen,

klumppu-paise-lutto,

pikkupossusikootautinen,

pikkuaivoflunnsa,

pomppiva-hyppy-kubba,

nenäreikien valuma  ruskia räkätulehrus,

mustahko keskiaikaaneen  lutto,

ja  se pahin:

että luuloo-uskoo vakaasti  olevansa yläpäästään  täysin  terves.

Ekku Mattila.