tiistai 10. tammikuuta 2023

Wanhaa aikaa muistellen......heheeeeeh......köh: 1991...

 10/1-2023.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤

Lumisateista/liukasta Tiistaita kansalaaseet:  mulloli   tärkiää  asiaa  tänään Seinäjoelle  ja kun  Milla-rouvani sen kuuli  aamulla varhain, niin  sanoi hän....tuun  mukaan ja  mä siihen että tuunysitten .Ja niin  mentiin. Oli  todella liukasta  niin  notta  erskelees, mutta minäpoika  joka   tykkään kelistä ,kun  kelistä, naatiskelin  vaan.  Oon aina  nauttinut  kun saa   ajella  liukkailla   keleillä -talvella  tietysti, ..en tiedä  miksi, mutta saattaa olla että otan sellaisen  kelin ns  haasteena. Sain  ammattirekkakortin  vuonna  1964, enkä  sen jälkeen  ole  mitään  kolaria ittelleni, enkä muillekaan  aiheuttanut.  Km  on  vissiin  tullut  mun "autotiemittariin"  jotakin  3 -4 miljoonaa, jossei eneekin. Juu.

Kesken  automatkan muistin  taas  tosiasian-tapahtuman joka  sattui mulle   vuonna  1991, keväällä, taisi  olla Toukokuussa  ja se kuuluu seuraavasti. Ottakaa  mukana  lukuasento: Se  tuloo  ny just:

Kun aloin laittaa  tähän tupaan, katolle meinaan  uuden pellikaton, sen tilasin Kurikkalaaseen  "rautaa  ja  ruokaa"  kauppiaan kautta ja  ne  tuotiin  tänne Kauhajoelle noin  2  viikon päästä  siitä  tilauksesta, Rakennusmarketin  varastoon, noin  500  meetrin päästä  itte  keskuksesta...ja minä  hyppäsin  vanhan  armeijjan SA.  ;jan  kontio-sisun ,  1969  mallinen,  hyttiin, panin sen käyntiin...fruuuuuu,,,fruuuuum  ja eiku  Kauhajoen  suuntaan. ..kloks..kloks....väpäti..vipiti.....vanhat  muorit  loikki  ojaan  pakoon...

Kun ohitin  tanssipaikka Kasinon ohitte, huomasin sen parkkipaikalla mustahkon maijan joka  heti  tuli   mun  perääni ja kun käännyin Rakennusmarketin  varaston  pihalle, maijja  meni  ohitte, mutta  pysähtyi  ihan sen  kohdalle.  kaksi  virkamiestä  jäi  mun perääni ja sen Kontiosisun  kohdalle  kattelemaan...fiflhellellen..vissiin.

Noh  eikä mitään. Varastomiäs  nosteli  hiiapillaan ne  40  punaasta  kattopelliä  sisun  lavalle, mää kuittasin  ja  eikun  varaston pihalta  pois......mutta....

Mustahko maija  esti mun  etenemiseni  ja.....pysäköin  sisun  heidän  virkapiilinsä    kohoralle,  hyppäsin  notkeana  autosta  ja syntyi seuraava  keskustelu......näin:

Päivää  sanoi.....mites niinku menöö???

päivää  kans...me   tuumattiin, toinen virkamies  lausahti....meinaan sulla  on aika  vanha  tuo  Kontio sisu  ja  meinattiin  tarkistaa  onko siinä kaikki  paperit-summuut sillai  ajan tasalla  ::?

Johon minä:::   ei muuten oo....sitä ei ole katsastettu  koskaan, koska  se on ollut  SA  omana   tavara-autona......pääasiallisesti  kaikkea  kuljetettu...ei tiellä  vissiin......ostin sen    4000 markalla  pari kuukautta sitten....ei ole vakuutusta......ei oo muutakaan  paprua.....niinja  tankki  on  täynnä  mökää..ja  rekkarikilivet  on  vanhasta  apinaratsunista....renkaakkin , niinkun näkyy  ihan  risaaseet...melekeen, mutta  uus  vaihtomoottori...ajettu   vaan  400  km.....itun hyvä...mutta  jos ajaa  ylitte  60:ppiä niin alkaa koko  auto vapajamaan  kun horkkatautinen.....siinä on vissiin  ohojauskulumat , päin xxttua,  sikinsokin..  vintturassa.....ja....mein......

Jas  virkamies  pyysi puheenvuoroa ja sen  annoinkin...hän soitti  kapulallaan  Kauhajoen  poliisasemelle....keskusteli  O. P....kanssa  (terveisiä  eläkelääseelle Oolle)   juttelivat keskenään ja olin sata varma että taustalla kuului  jumalatoonta naurunhohotusta....sulki  kapulansa kääntyi  mun pualeeni nauraen ja sanoi:

Oo  sanoi....antakaa  Ekun  mennä   kotiinsa......eisoo  paha.....ei oo  muistanut katsastaa  kontio-sisuaan...antakaa Ekun mennä....ja  mää kiitin  ja  vähä  taisin  kumartaakin...ajoin   eturenkaat  väpättäen  kotiini......klons.....klons.....vipäti..väpäti....klons..klons...

Ekku Mattila.