keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Oli se Sotilaspastori sitten erikoinen ihminen. 1964.

 25/1-2023.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Clairvoyant.

¤¤

Tulkaa  mukaan  Oulun Hiukkavaaran SA.an  tykkihalliin vuonna  1964, Maaliskuussa kun  sotilaspastori  alkoi  meille  "saarnaa" pitämään. Hän   tuli halliin, joka oli betoninen, meni seinän   eteen laudanpätkä kädessään , läimäytti  sillä  seinää  että  kova paukahdus  vaan kuului  ja sanoi:

Tätä seinää ei ole olemassa. Se on vain näköharhaa. On mahdollista  kävellä sen lävitse. On mahdollista ajaa sen  lävitse  vaikka  panssarivaunulla.Ja  on mahdollista  että koko seinä katoaa   eikä sitä enää  ole olemassakaan.....

Ja  kyllä me  soltut  olimme  silmät  pystyssä  hämmästyksestä.

Ja  hän jatkoi:  Koska  kaikkihan  koostuu atomeistä, atomeista  ja taas atomeista.Kaikki  olemassaoleva on pyöreää, kuten atomitkin. Jos  keksittäisiin  kone  jolla    atomi  voidaan  suurentaa  vaikka  kuinka  isoksi, atomien atomien joukossa, niin  koska  atomi  on pyöreä, jää  jokaisen  pyöreän atomin  väliin  tyhjää  tilaa. Jos  sitä tyhjää  tilaa  edelleenkin suurentaa, yhä isommaksi  ja isommaksi, niin  jossakin  vaiheessa  suurentamista  kaikki  katoaa  tyhjään.Tulee   tyhjää  tyhjempi kohta. Siinä ei ole  mitään.Se on  atomeiden  välissä oleva  kaikkinainen  tyhjyys.  Siitä voi  mennä  lävitse niin   sotilas, tuhansia  sotilaita  varusteineen. Tuhansia  panssareita. Tuhansia  laivoja. Määräämättömästi  kaikkea.

Ja kyllä me  ököt  kuuntelimme  silmät  ympyräisinä.   Kaikkein jännintä  tässä  sotilaspastorin  esityksessä oli se, koska  minäpoika  olin juuri samaa  miettinyt, ainakin  1960  luvulta saakka, kun olin 14  vuotias  Alahärmälääneen  kollipoika.  Ikäänkuin  Hiukkavaaran sotilaspastori  oli ja piti   vain minulle sen  esitelmänsä. Ikäänkuin hän  oli ja hän näki  että  tykkihallissa  on  tuleva  aikamatkaaja-Meedio-Nasiiri- Ekku  Mattila. Oliko  sotilaspastori  ajan  tuolta  puolen. Opettaja  kaukaa jostakin,.?? Ja minä  kuuntelin tarkasti. Minä  kuuntelin.

Ekku Mattila.