perjantai 6. lokakuuta 2023

Minäpoika pidin pintani.......oli kova juttu..mutta parempaa on tulossa..odottaa heetkii..

 6/10-2023.

EKKU.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤¤

Noniin.....ny  tulee  vähän viina-ja-tupakki asiaa.Olkaa  tarkkana.

Olin ja asuin Hesassa  1964-1982. Työtä tein Nokia  Oy  Salmisaaren tehtaalla, lähellä Lauttasaaren toista siltaa, nykyisen Helsingin  oikeustaloa vastapäätä. Siihen aikaan siinä oli Alkon  pääkonttori.

Noh....kerran, aamulla,1971, kun olimme  kaffitauolla  ,  paikan  hitsari  tarjosi meille  tupakkia, mullekin mutta sanoin ei kiitos. En polta. Lopetin sen  1969. Ja viinan samoin  1969.Rape  meni jännän olooseksi. Kun tauko päättyi ja kello 11,00-12,00  tuli  ruokatauko, niin  eteeni saapasteli  kumma lähetystö, noin  6   henkilöä ja  hitsarilla oli  musta huopahattu  kädessään.....tuli eteeni , avasi hatun että näin sen sisällön ja sanoi:

"Tuolla  on  tupakka.-aski,  tulitikkuja   ja  viinapullo. Jos    otat  vain yhden huikan  ja  poltat  tupakkia  yhden henkääsyn, niin saat  hatussa olevan  800  markkaa".

Kyllä  ympärillä olevia  työkavereita  nauratti......he olivat  keräneet  tunnin  aikana  rahat kokoon  ja olivat varmat  että  tupakin poltan, viinaa  heitän naamaani  kulauksen ja sillä sillä sipuli...mutta..

Minä kieltäydyin, Tönääsin sen viinapullon, taikka korkissa olevan aineen  työpäydälle  ja sanoin...uskokaa nyt  . ..en  tee  niin. Pitäähän  miehellä olla  selkärankaa....itseni pettäisin jos  suostuisin...uskokaa  nyt.

Pankaas  arvaan että oli  kavereilla naamat  kuin  naarasnorsuxxttu. Nyt  he joutuivat  antamaan takaisin  hatussa olevan 800  markkaa, jotka  "keräykseen"  alkoivat.

Ekku.

Alias: Jukka-Pekka  Mattila.

Puh: 0466840923.