perjantai 27. lokakuuta 2023

Närpiön kummajaanen aikalailla kolaji..

 27/10-2023.

EKKU:

Alias: Jukka Pekka Mattila.

puh: 0466840923.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nony  kuulkaas.....tuloo  (taas) kummitusasijata. Pitäkää  ittestännä kiinni:

Vuonna  2002, keväällä  sain puhelinsoiton jossa  pyydettiin  "että meekkö   Ekku ajamaan   yhden  pahan noiran  pois  yhdestä asunnosta ?" ja mää sanoin että juu,  sopiihan se.

Ja  seuraavana  aamuna mentiin asiakkaan  , Ari K. autolla kohden Närpiötä, erään  punaisen tuvan pihamaalle, mutta  tätä ennen sanoin  Arille , että älä sano yhään  mitään siellä, vaikka mitä kuuluu ja tapahtuisi..oo ihan hilijaa".. ja pihalle  me  topattiin, autosta  noustiin ja samassa.......!!

Kun:

Talon oikasta päädystä, portaikon  puolelta , kului jumalatoon  räsähdys, joku rautaaneen  tempautui  kilisten auki  ja salamat  iski  viistoon ylös...ja me  paikalle  riennettiin....juoksujalakaa...

Ulkona, seinässä,   oleva ns  sulaketaulun  kansi oli  auennut ja savua  yhä nousi....nuuh......mutta emme olleet tietääksemme, vaan  puuportahia nousimme  talon eteiseen  ja.....PUM!!!!! kuului  tavaton jymähdys PUM!!!...se  kuului  talon  yläkertaan vievien portaiden yläpäästä.  Meilta  molemmilta kohosi  karvat  pystyyn....niskaan asti.

Ja eiku sinne vaan. 

Talossa  oli  kaikkiaan  3  huonetta  alhaalla ja vintissä  2. Niihin jokaisen  suihkutin  mukanani olevaa "pyhä vettä" joka saadaan olemalla  kirkossa  menojen ajan ja  pitämällä  taskussa  pientä  pulloa....se siis  muuttuu  pyhäksi  vedeksi, jota  kummajaaseet  arasteloo    ja pelekää. Joka  nurkkaan sillä suihkutin  ja panemalla    huoneiden mattojen alle paperilappuset jossa  oli Herran siunaus.

Ja taas  pihalle:

Talon edessä oli pienehkö  ulkorati, vasemmalla pieni sauna, ilmeisesti ja  sen toisessa  päässä pieni puuliiteri-varasto.Nooh...sen  puuvaraston edessä  seisoskeli  pienehkö  mies, jonkunlainen  sinertävä  haalarintapainen asuste yllään ja  nopiaa pommppasi    puuvarastoon sisälle...pienestä matalasta ovesta ja me heti perään kurkkaamaan. 

Mutta: ei siellä mitään ollu, eikä näkyny. Niinpä me astuimem asiakkaan autoon ja  mentiin  pois. Ensin  oli Ari  tarkistamassa  ettei ollu talossa  mitään tulipaloon  viittaava, eikä ollu.."voi  ristus Ekku,. sanoi  Ari autossa...meinasin päästää  paskat  housuuni kun se  sulaketaulunkansi helähti  rämähtäen auki ja toisen  kerra siellä eteisessä kun se  jumalatoon paukahrus  sieltä vintiltä  kuului..".

Oli  se oli se.....mutta;  samantyyppisiä asioita on mulle  tapahtunut  niin paljon  että jos  tässä ja ny niistäkin  alakaasin kertomaan,  siihen kuluisi  monta kuukautta.

Sanoi:

Ekku  Mattila.