maanantai 29. tammikuuta 2024

29/1-2024. Näjettekös..? hangen pinta oli kuin särkynyttä lasia. Ja minäpoika yritin mukamuka hiihtää. Mutta....eiköhän keli muutu 1,5 kuukauden päästä.






 

29/1-2024.

Moro.

EKKU:

alias: Jukka Pekka  Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤¤

Voi hyvää päivää kuulkaas. Olin pöljäkes  aamulla, taikka meinasin mennnä  muutaman km hankihiihdon, mutten mennykkään.  Ensinnä  hanki oli yhä noin  45-55  senttinen, ainakin täällä ja se teetti  itunmosia  hankaluuksia  hiihtämiselle.

Sukset  liikkui koko ajan hangen  alla piilossa   koska  hanki oli enimmäkseen  liukasta  jäätä, kuin lasinpaloja. Lisäksi  oli jumalatoon  tuuli. Meinasin kaatuilla  tämän  tästä. Kun olin  "hiihtänyt"  noin 700 metriä käännyin takaasin  tupaa  kohoren.  

Saatta uskoa  ,etten ole KOSKAAN  hiihtänyt  tuollaisessa  kelissä, kun mitä tänään. Minäpoika joka on hiihtänyt saa sanoa  ja miksen sanokkin, noin 5-6  vuotiaasta saakka  ja  näköjään se jatkuu  mailman tappiin saakka. Onneksi   tänään taisin olla ns kunnossa, jos vertaa eiliseen  4 km kävelylaahaamiseen, jonka  yhteydessä, taikka kun tupaani pääsin ja  mittasin  verenpaineeni, niin soli  ihan  itussa...yläpaine 83 ja ns alapaine 63......siis ei lainkaan hyvä..vai mitä ?

Jaahaas....

iäänestyskin meni juu. Kaikkihan sen  tietää että  ressahan on jo valittu ns kabineteissa , himmeiden  valojen ympäröiminä, jo  viimesyksynä . Tämä  kaikki  kansaan  menevä  mukamukaäänestys  on pelkkää hupaista  teatteria...kuten vanahassa  Roomassa: leippää kansalle ja  sirkushuveja.

Nonyt. Meen hiekoittamaan meirän pihaa. Son niin  pliukasta, kuin  öljyttynä, että tälläänen  papparaaneen , kuten   Seinäjoella  jokku  puhuu, vanha kääkkä, tekee  kunnollisen  pakaatin, joka ei ole hyvä.....menöö pian rikki  mun  ...sanonko  mikä.?

Ekku Mattila.

¤¤

jatkan  vielä vähän. Moni ihminen on ollut suruissaan kun postuin  fb kaveri-kanavalta. Kuten  eilen taisin sanoakkin jo mikä oli  yksi syy  ja nyt sanon  toisen. Mulla  oli  niitä  fb kavereita  ylitte sata ja  huomasin  noin vuosi sitten, jo, että  muutamat olivat laittaneet  ns  eston mun kirjoitukseni takia, heitä oli  29, etteivät  "joutuneet" lukemaan, (kuulemma)  Ekun  höpinöitä. Mullahan oli  pahana tapana  jakaa niitä  omia höpinöitäni  aika monelle, heidän tililleen, eikä aika monet siitä  lainkaan tykänneet. Suurin syy sellaiseen käytökseen heiltä oli  perisuomalainen  pelkkä kateus. Mutta eisemitään. Näillä mennään nyt.

Ekku Mattila.