sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Kyl se on niin että noita osaa. Häntä ei kannata suututtaa......köh.


 28/1-2024.

EKKu.

alias: Jukka  Pekka Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤¤

Kuvassa on Jalasjärven   Jokipiin entinen kansakoulu ja  vuosi on  1988. Kun se tuli ns  yleiseen myyntiin   samana  vuonna keväällä, ostin sen vaimoni kanssa , hintaan  75000  markkaa, maksoimme  saman tien  kunnan ns kassaan, kilikilikilikili  ja luulimme että se on  nyt meidän.

Mutta: että kauppa  saa (ainakin siihen aikaan) ns  lainvoiman, pitää odottaa  tuleeko Jalasjärven asukkailta mitään valituksia  kaupan  suhteen ja jos tulee  niin kauppa saa vahvistuksen  vasta  vuoden päästä, ostohetkestä.En  voinut  esim tehdä taloon mitään remonttia, koska  oli vaarana että kauppa saattaakin  raueta, jos..

Ja niin  kului kuukausi. Sen aikana olin jo  raahannut  koulusta  kaikkea  vanhaa  lautaromua  liiteriin, rotanloukussa  oli  nirhattuja  rottia  kymmenkunta, jossei eneekin  ja  hiiret  niiden päälle  vielä. Vintiltä  ajoin kummitukset  hiivattiin ja  eikun odottamaan  tuleeko  valituksia..

ja: Koko  Jokipiin  asukkaat,    (49  nimeä , )melkein, olivat  herra X  Saunamäen  keräämän listan  mukaan, tehneet  valituksen kyseisen  koulukaupan  johdosta, syynä olin minä  itte. Kuulemma  he eivät hyväksy  kyläänsä  noitaa, eronnutta ja karannutta ja  vielä, herra  paratkoon,  poliisien  vanha tuttu..Valituksen mukaan  me  annamme  Jokipiin  nuorille  väärän  kuvan  niin  ihmisinä, kuin myös roolimallina . Noita  ei tuu  Jokipiihin  asumaan koskaan.Ei  tuu.

Kaiken huippuna  kun kävin kerran  päivällä ostamassamme rakennuksessa, päälleni  hyökkäsi  naapuritalon asukki, poikansa kanssa,mutta  hävisivät  ottelun., menivät  ihonsa  vereslihalla  poliisiasemalle  minua  linnaan  ajamaan, mutta  virkailijat vaan nauroivat  hyväntahtoisesti. .."mitäs menitte  Ekun päälle..hän osaa  kyllä  panna vastaan..nielkää  raapooksenne".

Nämä valitukset  aikaansaivat  kuitenkin  sen, että  menimme  Jalasjärven   hannankulliin , eiku  kunnan halliin  jossa peruimme kirjallisesti  koko  Jokipiin kansakoulun kaupan, saimme rahat takaisin ja  sillä hyvä.oujees.

Talon osti  Jokipiin sikafarmari  Anttila, 40000  markalla.  Näinnikkeen.

Mutta nyt  tulee  mahtava  juttu.,..olkaa  tarkkana. Saman  vuoden loppukesästä, kun  Jokipiin  viljapellot huojuivat  mahtavassa  tähkässä, vain valmiina  odottamaan  elonleikkaajia  puimureineen, tapahtui todella  ihmeellinen  (köh) asia,  alkoikin sataa niin maan itusti taivas  valtoimenaan, monta  viikkoa.Kuin  vanahassa Raamatussa , sen Nooan  aikana.  Koko  Jokipiin  viljalaakosta  tulikin  itun suuri lainehtiva järvi ja veden alle  pilaantui  vilja.  Tuli  paha satokatastrofi.   (hups) 

Mutta: Jännä asia  oli se, että  niiden pellot, niitä oli  21 , jotka  eivät  laittaneet  siihen  valitusvihkoon  nimeään,noita  Ekkua  vastaan, niiden pelloille ei tulva  tullut. Koko  Jalasjärvi kummasteli ja  niiden  ristimerkkien määrä, jossa nimeni  lausuttiin, oli suuri. Taisivat  peliätä  noitaa..

Ekku Mattila.