perjantai 19. tammikuuta 2024

Kyl son nii että tuli on huono emäntä, eiku isäntä..


 19/1-2024.

EKKU.

alias: Jukka  Pekka Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤

puh: 0466840923.

Os: Perkiö-Kalantie  155.

61850 Kauhajoki.

¤¤¤

Iltaa ny: Taas  laitan lisää    kuvia teille Perjantai-illan  ratoksi  luettevaksi-katsottavaksi.Kuva on noin  5  vuoden takaa, kun...

Olin autotallissa hitsaamassa, keväällä jotakin  rauranpalaa, kun  piekanan  kipinä  lensi  huoneen  toiseen nurkkaan, jossa  oli  pesuvadissa noin puoli litraa   bentsiiniä ja  tottakait vati roihahti   suureen liekkiin ja  mulle tuli sitten kiirus.

Vadissa  palava  liekki  oli  ainakin toista meeteriä korkia, jossei eneekin ja  oli  kahta  vajaa ettei mun häntäponini, eiku poninhäntä  syttynyt  tuleen , kun sitä palavaa  pesuvatia  pihalle  hitaasti  vein. ..ja kun pääsin pihalle niin suutuspäissään potkaasin  sen palavan vadin  maahan , mutta   tottakait..

Liekki  nappasi mun  haalariini, oikean jalan kohtaan  palotulin, eiku  tulipalon,..joka  alkoi palaa  mukavalla  liekillä polttaen  sillai kivasti palavan haalarini  nahkaani kiinni ja  siinä se  "upeasti  paloi.

Noh: Koska oli  vähän vielä lunta, sillai  pienessä  kasassa, niin  nopiaa   tökkäsin  palavan oikean  kinttuni sohjoisen lumen sekaan, jossa  se hetken  suhisi  ja  savusi ja sitten  sammui.... Meillä oli siihen aikaan kissi jonka kusipaikka  oli just se lumipenkkka, johon palavan jalkani  pukkasin....Mutta nooh  eihän tällääneen  Alahärmälääneen  pienistä  piittaa  ja eikun  tuphan sisälle, jossa  ensin  leikkasin  yhä savuavan haalarin   saksilla   irti, suihkutin  sitten   punaaseen  palohaavaan, joka  oli kuulkas aika iso, jotakin resinfintointi  ainetta ja  hantuuki päälle   mä kieroin...maalarinteipilla sen kiinni..

Ja  voiettä sitä sitten   ahven, eikun  särki  jumalattomasti koko  yön , seuraavat päivätkin ja kun  viikon päästä  irrotin sen  limaaseen  hantuukin  jalastani, siitä pursui  mätää  juttua.....oli paisunut kun pikkuelefantin kinttu, kuten kuvastakin näkyy..ja  taas laitoin lisää  resinfiointijuttua, uus hantuuki  päälle ja niin  kului   3  viikkoa, kunnes  vaimoni  sai mut menemään  plääkäriin, joka siunaili tavattomasti että.

Ensin  lääkäri sanoi että mun selästäni  pitää ottaa  uutta  nahkaa  höyläämällä, laittaa  se  vamman päälle, koska  palovamma oli niin  oli niin paha  ja ettei se ala muutoon parantua,  mutta sanoin että  ei varmana.  Ei ja  ei. No siinä hetken aikaa, ainakin  30 minuuttia  väiteltiin ja  kun en antanut periksi, niin plääkäri haki jotakin  hopian  färistä sellofaania-jotakin ja kun oli ensin raapinut  palovammastani   irtonaaset lihariekaleet pois, (ai että  teki  kipiää) jotakin  valkoosta  lehemän  tummeliini (heh)  kikkivoiretta  siveli sen päälle ja  sillä  sellofaanilla  sitten  kiatoi mun kinttuni.

Kaksi  kertaa  viikossa, kolmen kuukauden  aikana  se sellofaani-joku-juttu  toistettiin  ja  vihiroin  jalaka alkoi näyttää  sille  mille  se pitääkin. Kintulta.Ny  siinä on enä  rumahko  sota-arpi ja kunhan lasten lapsemme  kasvaa  isommiksi, niin  rupian  heille kertomaan että olin  siellä minäkin  normaarkun, eikun  Normandian   1945 nousussa maihin, eikun  maihinnousussa  aikaa  sitten.

Ekku Mattila.