maanantai 20. huhtikuuta 2020

Helsingin muistojani . Asuin siellä noin 17 vuotta....1965-1982.


Mikonkadulla , just tuos eres oikealla , oli Yksityisetsivätoimisto Heiskanen , jolla olin koulutuksessa 9 kuukautta.....1968. Neljäs kerros. Minulla oli sininen kupla käytössäni , jossa oli Roverin ,3,5 kuution pensiinimotti .Takapenkki oli irrotettu että motti mahtui ja auton katolla ns...."rälläkkäpuhelin". Antennin pystyi nostamaan napista painaen jopa 2-3 metriin.
¤¤¤¤
Alakuva on Hakanimen torilta ja heti kuvaa vastapäätä on talo, jossa vuonna 1969 oli Postipankin pääkonttori ja jonka kassaholvin aukijäneet ovet suljin yövartijan aikanani. Kello oli silloin jotakin 01,00 . Ne olivat vissiin jääneet "vahingossa" auki joltakin herralta...?? köh. Kun en kantanut vartijavuoroni aikana muutamaa kymmentä miljoonaa asuntooni , niin sain todella huomattavan palkankorotuksen ..(entinen oli 2,5 markkaa tunti.....korotuksen jälkeen se oli 9 markkaa tunti)
Siis rehellisyys kannatti (vissiin) ...juu.
(....tuotaa.....jos olisin kiinni jäänynnä....niin plinnaa noin 8-9 vuotta.....mutta jos rahat olisi jääneet piilhon.....olisin(ko) ny rikas pirteä vanaha miäs.)



20/4-2020.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.