lauantai 3. helmikuuta 2024

Kummallista eikös juu??

 3/2-2024.

Ekku.

alias  : Jukka  Pekka Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤

Jaahaas......lisääkö  Ekku meinaa  taas naputella..no jos  yhden  vielä, jaksatteko  lukea-kuunnella.

Siis:

Asuessani hetken aikaa  Alahärmässä, syntymäkotipitäjässäni ja  oli vuosi  1983, kun aamulla sain   tiedon että  ns keskimmäinen appiukko Järvenpäästä, 50 vuotiaana  oli  kuollut sydänkohtaukseen. Oli  Kesäkuu. Illalla  lähdin lenkille, tapani mukaan, kuitenkin   yhdessä  kohtaa  maantietä  tuli mieleeni menehtynyt  appiukko, että mitä hänelle nyt mahtaa kuulua..

Kun: Maantien yllä oli  siinä kohtaa ns  korkeajännytysjohdot, vissiin  sellaaseet  , jokka menee  jokapaikkaan ja kovaa virtaa  täynnä...Kun....ollessani juuri niiden johtojen  kohdalla, kuului jumalatoon paukahdus-kirkas  leimahdus  että koko maailma  välähti. Olin hetken aikaa  varma siitä että sain  kovan sähköskun, taikka salaman, mutta kun  henki yhä pihisi niin jatkoin  juoksuani. Se salama-joku  oli rikkonut  koko sen Alahärmän  kirkonkylän  ns kaapelit  ja kovan  työ  tuloksena  korjaajat saivat  keikki taas kuntoon.

Jaaatkuuuuu..

Äiteeni  Martta  kuoli  2004, syksyllä ja  ollessani  Isäni  ns  apuna  syntymäkodissani  Alahärmässä  ja  kaskas....kuinkas   ollakaan, taas juoksulenkillä, seuraavan päivän illtana, Äiteeni  kuolemasta ja ollessani, taas, niiden korkeavirtajohtojen  alapuolella , jossa tapahtuis 1983,  valtava   rähähdys.-joku, niin  tunsin  ja näin  että jumattoman kirkas välähdys  tapahtui ja  suoraan mun  pääni  yllä, niissä johdoissa. 

Räiskistä....melkein  menin   turvalleni sillä soli  niin kova  mäiskähdys että.  Jännää on se  että kaksi eri kertaa, samassa  kohtaa  maantien  yllä, samoissa  johdoissa  ja just mun  ylläni, tapahtui  kaksi  salama-jotakin. ..ja kummallakin kerralla mietin manan majoille menneitä ihmisiä.

Ekku Mattila.