keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Tekemästäni tornista , 1998, Alahärmän kirkon maalaukseen 1961. Kyl mää vissiiin osaan muutakin tehdä kun olla Meedio-Nasiiri-Clairvoyant....

 




15/2-2024.

EKKU.

alias; Jukka Pekka  Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.

¤¤

Kävin aamulla kaupassa  ja  sain (taas)  yhdeltä pariskunnalta  pyynnön, että  laitakko  siitä tekemästäsi  itun  korkeasta  tornistani kuvia blogiisi ja  tässä sen taas teen:

Tornin tein  vuonna  1998 , ihan yksin  ja aikaa siihen  meni  6 kuukautta. 

Alimmat pylväät ovat  20 metrisiä.

ekalavan yllä  on 6 metrinen  lisäosa ja sen päällä  vielä 4  metrinen  pyrämidi  ja sitten kaiken  huippuna  (tuli  jälkeenpäin)  12  metrinen lipputanko, niin.

Että: Koko  korkeus  oli 41 metriä.

Tornin  paino noin 11000 kiloa.   9000  kiloa painoi  alaosa pelkästään. Tornin jokaisessa jalassa, maan alla  on 2 kuutiota betonia, siis  noin  5000  kiloa sekä  tornin reunoilla  oli ja on yhä  4 haarusvaijeria. Lisäksi, kuten näkyy, kun tein  tornista  sillai   vinon  ylöspäin,  alhaalla  6 metriä ja ylhäällä  4 metriä, niin jo  se  takaa  tornin pystyssä  pysyminen, mailman  tappiin saakka.

¤¤

Tornissa  ihan ylhällä  oli  postilaatikko. johon  jokainen  kiiparoija sai  laittaa  nimmarinsa, kotimaansa ja  nimiä oli  kaikkiaa  vajaa  500 ,  eri maita  9, kaukaasin   Ausraliasta, ( oli yks Suomalaaneen pariskunta,  lomallaan , jokka  kävi  mulla asiakkaana ja samalla  kiipesi  torniin)   ennenkuin yksi jumalatoon  yöllinen myrsky (  2004 )  vei koko postilaatikon  mailman ääriin  ja saattaa  olla (hehehehe)  että sen takia  se tapahtuma  oli Suomen  ensimmääneen  satelliiiiiiii....heh.

¤¤¤    toisessa  kuvassa,  vuodelta  1961, ihan oikealla  istuva  laiheliini olen  mä itte ja  mukana  maalaamassa Alahärmän  komiaa  kirkkoa  sisältä.  Olin 15  vee  eikä siihen aikaa  kukaan  ikiä  kyselly, pääasia  että osas  hommansa. Molin  kuulemma  hyvä maalari sanoi  mun pomo , Salinin  Martti, mutta  jos  se  vaan  liikaa  trossas.

Ekku  Mattila.