tiistai 13. helmikuuta 2024

Ota..en ota..ota ny..en ota...ota ny...en ota..Kuva on toissakesäisestä Isojoen markkinoista, eturivissä istuu kaks herrasmiestä, toisella liivit ja ranskalaaneen baskeri..ettei vaan Itte Ekku Mattila. Kuvaaja oli (nyt jo rip) Tapio Äyräväinen



13/2-2024.

EKKU.

alias: Jukka Pekka  Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.

¤¤¤

¤¤¤¤

Eilen illalla  ja  tänään on minulle  soitettu......."Ekkuuuuuu.....väitäkkö  yhä  ettei  esim Meediot-parantajat-muut  vastaavat  saa määrätä  maksua  auttamistyöstään....".....ja minä  vastasin.

Näin: Kyllä asia on niin. Ehdottomasti. Ette saa  määrätä  rahamaksua tekemästänne  työstä. Ette. Se on  väärin...väärin. Ette  silloinkana vaikka  joudutte  näkemään ns  nälkää, puutetta , taikka ulosottomiesten koputtelua asuntonne  ulko-oveen.  Se    auttamislahjanne, joka  teillä  on ja jos  se on AITOA,  auttamishalua, teidän on  tehtävä  sitä  ilman  rahallista  korvausta.Ette saa  sanoa  teille  soittajalle......tämä  maksaa  teille  50  Euroa. Ette saa niin sanoa. 

Vaan: Sanokaa: esim  puhelimessa, tämä on  ilmaista  työtä teille. Ei maksa  mitään. Ei maksa  mitään. 

¤¤¤¤

Mutta: Itse  olen tehnyt  tätä  auttamistyötä  vuodesta  1973  ns  päätoimisesti, muiden  töitteni  ohella, siis  OHELLA . Silloin  jos  saatte  palkkaa  vakituisesta  työstänne  ja  sen yhteydessä  otatte  vastaan  asiakkaita, niin on  helppoa sanoa asiakkaille....Työni  teille ei maksa  mitään.  Ei maksa  mitään. Olkaa hyvät.

Mutta: 

Tottakait   eteen(ne)  tulee  tilanteita, jolloin  tyytyväinen asiakas  ns väen  väkisin haluaa  antaa  sinulle rahallisen korvaksen , ojentamalla  kädestään  vaikka  20  Euroa ja  vaatimalla vaatii että ota ..ota..ota, niin  ...

saattaa  tulla seuraava  keskustelu  sinun ja  asiakkaan  välille:

Sinä:

en ota.-

Asiakas:

ota.

en.

ota..

en.

ota.

en.

ota.

en .

ota.

en..en..en..en..en...

otany.

en ota.

otappas.

empä ota.

johan  on kumma..ota.

En ota.

Eikös  rahani  kelpaa.

Ei se siitä ole   kiinni, mutta kun en ota.

Ahaa....ookko  liian  rikas...ei  pikkuraha  enää kelpaa.

Eise niin ole....laskuja on  paljon...mutta  en  ota.

¤¤

Minullekin  on noin käynyt, muutaman  kerran.  Ja sitten se  päätyy  seuraavasti....

Asiakas nakkaa  kiukuspäissään  20 Euroa pöydälleni, kerran   huoneen lattialle  ja  lähti  niskojaan nakellen ulos  ovestani ja  sen  paukautti  aika  kovaa kiinni.....KLONKS..

Mutta:

Jokainen  asiakas  jos on fiksu . Tietää  jo etukäteen, ettei  kannata  kysyä.."mitä tämä  maksaa" vaan  kun  keskustelu  päättyy hän  salaa (mukamas)  livauttaa    kädesään  olevan 20 Euronsa, pöydällä olevan liinan  reunan  alle,piiloon, taikka  ulosmennessään  jättää  rahansa  vaikka  hattuhyllyn  päälle, kiittää  ja lähtee  ulos. Eikä  ovi paukahda.

Sillä:

Et  voi  kaivaa liinan  alla olevaa  seteliä esille, nakata  asiakkaan  naamalle sen, etkä  ottaa  hattuhyllysi  päällä  olevaa  seteliä  ja  nakata  sitä  asiakkaan   silmille.. 

Ethän?

Mutta: pääasia  on se ettet    SAA  määrätä  auttamistyöstäsi  MITÄÄN   rahakorvausta.  On eri asia jos  joku  jättää  "salaa " sinulle jotakin.

Opetti:

Ekku  Mattila.

¤¤¤

jaatkuu:

Huomaatteko  ongelman?....meinaan: Jos ja  kun  jossakin  paikassa Suomea  on  henkilö kadonnut hiljakkoin , taikka vuosia, kymmeniä  sitten  ja  omaiset-sukulaiset haluavat Nasiiri-Meedio-Clairvoyant- paikalle  etsintään, että  niin....

Koska me  emme saa sanoa: Okei  tulen, mutta  koska  Somero( muu) on niin kaukana  ja nykypolttoaineilla, sekä pienellä  eläkkeeni  puitteissa, minun on määrättävä  km korvaus , kulujen  mukaan, joka  tarkoittaa    seuraavaa:

Käytössäni on   Saap-henkilöauto,  vm  2005  ja sen  polttoaineen  kulutus  on  luokkaa     10 litraa per km,  ja kun Somerolle täältä  Kauhajoelta   tulee  matkaa  meno noin 250 km ja  sama  takaisin, yhteensä noin  500  km, niin:

Niin: Polttoainekulut, pelkästään,  ovat  noin   100-120  Euroa.   Auttamis-etsintätyöni on  ilmaista.

¤¤¤

Siis:

Jos Nasiiri-Meedio-Clairvoyant- Ekku  Mattilalla  ei ole  varaa  lähteä omalla  kustannuksellaan  Somerolle (muuhun vastaavaan  kadonneen etsintätyöhön) niin  matka  ei onnistu.

Jos  edes matkakulut  korvataan ja se sanotaan  heti alussa, niin  etsintämatka onnistuu.

¤¤

Ekku Mattila.