maanantai 19. helmikuuta 2024

Voi pahus kun tuli piiiitkääääää kiriootuus....jaksatteko lukia ?

 19/2-2024.

EKKU.

alias: Jukka  Pekka Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.

¤¤¤

Iltapäivää:  Blogini lukijat  olivat innoissaan  eilisestä kirjoituksestani,  Raamatun  Arkin olinpaikasta ja  yksi  sanoi että jos hänellä olisi tarvittavat  rahat, niin olisi  mukana  siinä  Arkin  etsintäjoukossa, jos  sinne  Etiopiaan  pääsisi.  Edelleen  toistan että  jos sinne Etiopian Tanajärvelle  päästäisiin, niin  99%  Raamatun Arkki  löytyisi.

Nasiirilla  on tieto-taito-kyky-näkemys- ja  tehtävä, johon Raamatun Arkkikin kuuluu.

¤¤

Tänään soitti  eräs, mies, joka  vaikutti olevan aika vahvassa  humalassa, ottaen  kantaa  niihin  lentokoneiden kuviin  blogissani, sanoen(moggertaen) ..Eeekkuuu.....eifhän  noiddsa kuvissaha  oleef   mithäng eroah...jokaineef oof  samanfnägööisäh..fffg....ih.g.f. ........klonks..

ja puhelin  suljettiin. ...tuntematon  numero......tietysti..

Taas  toisaalta  sain huomiselle  päivällä kaksi  asiakasta ,  toinen Seinäjoelta, toinen Karvialta, joissa  molemmissa  haluttiin  enemmän  selvitystä "surun harso"  asiaan.  On hienoa  kun  ihmiset  alkavat olla  todella  kiinnostuneita ja haluavat saada  lisäselvityksiä. Lisäksi  yksi  Seinäjokinen  pariskunta pyysi että  voisinko   tulla pitämään  luennon  samasta  surun harso  asiasta . Sanoin  että heti kevään korvilla, kun lumet sulaa. Paikka  on  vielä auki, mutta   ilmeisesti Seinäjoen  kirjaston jaag-sali. Myös Lapualle  on minua  kyselty. Siellä  olisi  vanha  koulurakennus jossa olisi  tilaa joku  viikonloppu  luennon  pitää.

Mutta  nyt tulkaa  mukaan  Alahärmään, mun  syntymäpitäjääni ja  vuoteen  1964, paikkaan  Knuuttilanraitti-tienhaara-Hanhimäki, Kesäkuu, Lauantai ja kello  noin 12,00.

Kun: Olin  kuukautta ennen saanut  kuorma-auton ammattiajokortin  Ylihärmäläisen Keskisen  autokoulun  opettamana,  erityisluvalla, koska  sen  kortin haltijan  olisi  pitänyt  olla  20  ikääneen  mutta molin  vasta  18. Olisin  nimittäin saanut  vakityön naapurissa  asuvan   Matti. S, petterikuorma-auton  kuskina  ja siksi  se  erityislupa-anomus meni ns  läpi.

Ja: Olin  tulossa  Voltin Osuuskaupasta  hakemassa kaivonkirkastusainetta, kalkkia, meidän  talon  pihaprunniin   viruteltavaksi , hiekkatietä, "tuhatta ja ainakin sataa"  vaikka sillä  tiellä oli  60 noppeusrajjootuus. Ajoin ylinopiaa,  satasta,  mutta  älkää tätä  muille kertoko....hyyyys...Ooppeliautoni mittarissa  oli   satanen  näkyvissä, eikä se olisi  kovempaa mennykkään, kun edessäni, noin 50 metrin päässä, tien vasenta  laitaa  ajoi    eteenpäin ,pyöräilijä...ja  sussiunakkoon, se  kääntyi äkkiä  mun eteeni, noin 20 metriä ennen, tien ylitte, oikealle puolelle, Hanhimäkeä kohden.

Kuului: kilikililkilikikilkilikilkikolikllokilikilikolikilikolirätsrätskilikolirätskolikilikilikoli...

Mun  korvissani:

Sillä: Etten  olisi  siihen  pyöräilijän päälle ajanut, niin  salamana käännin  Oooppelin sinistä ohjauspyörää  oikealle, tien  vieressä olevan  ison  ojan ylitte, mettään, että kirkkaita tähtiä  mä näin.........ja   kohta  tuli  kerralla  säkkipimiä.Mää  pyärryin vissiin...kops.

Naapurini , muurari, Kauko . M oli sattumalta  pihallaan kusella, kun  näki  autoni  pyörivän  tien oikiata  reunaa, ns  pitkittäin, monta kertaa ja sitten tömähtävän  ojaan  seliälleen, auton vattapuoli  ylöspäin. Renkaat  vielä pyöri  hetken aikaa . Kauko  kus   kengillensä,  niin säikähti.

Ja kovaa kyyttiä paikalle. Siihen hötäkkään oli ehtinyt  myös  pari muutakin  naapuria, Pekka. I, sekä Toivo. V. jokka  oli varmat että nyt  on Empulle (siihen aikaan mua kutsuttiin siksi) koska   tunsivat  sinisen  ooopppeliinii, joka  oli  littanassa ojan pohojalla, kävi huonosti. Auton katto oli painunut sisään..joka klasi  pirstalaina  ja  suurin osa  mun pitkässä  tukassa ,  niskakauluksessa,  sikinsokin.

Nyt mää heräsin pökräännyksistäni. Ihmettelin että  mitä  ittua  ny. Mut vedettin  ooppeeliin  kapeasta  ikkunaraosta  takaasin   maailmaan. Tukka  takussa, vaatteet  vintturassa, suussani hiekka  ja hevonpaska vaan rapisi. Lisäksi  mulle alakoi tulla  mustelmia  vaikka  mihin.Toinen  silimä  meni  osittaisn  umpeen, samaan tapaan kun  kerran tappelin Voltin Saagan paarin eres ,  vuanna  1960, yhyren Jepualaaseen  hurrin kanssa, mutta  sen naama oli  palio  pahemman  nökööneen.

Siis  asiaan  Ekku:

Sitten  Pekka.  I. haki  kotuaan laktorin ja sen  ja mun entisen ooppeeliini  noukkaan  pantiin  vahava naru jonka avulla ooppeeliii  raahattiin, että kova rahina  vaan kuului  pitkin  Hakokylää, mun kototalon pihalle  ja sinne se jäi köllöttämään.Äitee  siihen tuli  luuraamaan  silimät  suurina kun vasikat  kesällä  ekapäivänä kerolle päästesssän ja  taisi  päästää  muutaman  itkun tapaaseen kun oppeeliromua katteli, vai   vänäjikö se  mun takia...heh.

Ja: voiettä  jumalauta kun mua  särki. Joka  paikkaan koski ja kun  yskin niin  veriheraa  tuli  rinnuksille.  Kummastakin  pualen  rintaa  koski niin aatanasti ettäh. Jakun  vähänkin yskääsin, niin aiaiaiaiaiaiai....tottajumalauta  kuulkaas.  Kurkussa  retaji  joki  lihan-nahanpala ja vaikka  ja  kuinka koetin  sen nialaasta kurkkuuni, ei se mennyt sinne.  Ja pankaas  arvaan.....

sillä:

Mää pöhkö  menin, vaikka  Isse ja Äitee yritti  hihasta  kiskoa  ettet mee, linija-auto-pysäkille, meirän kototietä vastapäätä  ja  kun piili tuli,  Haldiinroose,  niin mä sinne  kävelin  kumarassa kun  vanaha  resuuneen  rantojen asukki ja  voipoijat kun teki taas kipiää, kun kiipesin auton kyytiin..

aiaiaiaiaiaiaia..ja istumaan  takapenkille.

Heti  melekeen,  rupesin  verta-sotkua-heraa   turvastani kakomaan ja koetin salaa, niin ettei Sippolan  kuljettaja  mitään nähnyt ja  niitä veriklimppejä  syljin  auton  lattialle,,,pläts..pläts..

Molin  menossa  Ylihärmään. Krannin  kylään. Yhyrelle  tielle, jonka  päässä oli punaaneen  talo ja jossa oli  yksi  plikka ja josta  tuli aikanaan mun eka vaimoni. ..nytjö   rip. 

¤¤¤

Takakarun varrella   asui  siihen aikaan  yksi   Lehtosen perhe,  jossa  oli  innokas  moottoripyöräharrastaja-ajaja , poika,  jolla  oli tavanatakaa  kyliet  rikki, niin  kun perheen isse kuuli  mun tapauksestani ,niin tuli  käymään  heti  Sunnuntaina. Toi  mukanaan jonkun   paketin jossa  oli keltaasesta  jostakin  paksusta kankaasta  , itte se teheny poijalleen, kiristyssisäpaita-joku ,  siinä oli kaksi nahkaasta  vyätä  ja sen mä ylleni pujin.....ähkien  ja hammasta purren. Vasta palio  myöhemmin  tajusin sen pairan olevan juuri murtuneitten kylkiluitten paikallaan pitävän ja parantuvan  nopeemmin.  Soli  mun yllä ainakin  viikon, jossei eneekin  ja  vastasi hyvin lääkärissä käymistä.

¤¤¤

Niinpä  tietysti: en  tottajumalauta muuten  lääkäriin meny. Ei tullu  mieleenikään.  Paikkoja  kivisti  monta  viikkoa..aiaiaiaiai...ja   se kiristyspaita varmasti auttoi. Mutta  kun   yskääsin..niin...!!!.....!!!..Vasta  Hesassa  jonne  muutin  1964,  loppusyksystä ja menin-pääsin  yhteen  työpaikkaan ja  koska siihen aikaan  aina uusilta työtekijöiltä otettiin  roögtenkuva  rinnuksista niin  havaattiin:

Mulla oli  murtunu  oikealta puolen  kaksi  kylykiluuta  ja vasemmalta  yks. Lisäksi  kun se  plääkäri joka kuvat mulle  näytti  ja  jolle avasin turpani ammolleen  ja annoin sen  kurkata  kurkkuuni  lampputaskulla  ,eikun   taskulampulla, niin se  havaatti siellä roikkuvan pienen liha-klöntti-nahanpalan. 

Ja  se on siellä yhä  tänäkin  päivänä, mailman  tappiin saakka.

¤¤

mutta kaskas...ettei vaan tullu  liian  piiiiiiiiitkäääää..?..mutten  voi sille mitään.Kerron asiat  niinkuin  ne tapahtuivat. Mitään lisäämättä ja mitään poisottamatta.....nooh meesiitäjopois  Ekku pulajamasta.

Ekku Mattila.